Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Kako so želod uporabljale tibetantske skupnosti?

5 oktober 2022, 14.56
Pozdravljeni,


pregledovala sem članke na temo želod na academia.edu.
 

Našla sem zanimiv članek z naslovom "Tradicionalno znanje o divjih rastlinah za prehrano v nekaterih tibetanskih skupnostih" 

Uporaba želoda med tibetanskimi skupnostmi.

Tako kot drugod po svetu, tudi med tibetantskimi skupnostmi, velja prepričanje, da je želod hrana, ki se uživa v času pomankanja in lakote.

V normalin okoliščinah ga ne bi uživali.

V času pomankanja in lakote so želod uporabili kot moko. Želodova moka je bila ena izmed nadomestekov za ječmenovo moko.

Želod so imenovali oziroma jo imenujejo  be do shing.

Želodovo moko so pripravili tako, da so želod so dolgo kuhali v vodi, posušili in zmleli.

Torej uporabljajo podoben način priprave kot ameriški domorodci. V Evropi je bil prisoten drugačen način priprave, ki ga uporabljam tudi sama - pečenje. Več si lahko preberete tukaj.


Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉.


Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com