Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z/s:

  1. Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2),

  2. Zakonom o varstvu osebnih podatov (ZVOP-1) in Splošna uredba EU o varstvu podatkov oz. General Data Protection Regulation (GDPR),

   3. priporo─Źili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje,

    4. Zakonu o elektronskem poslovanju.

      E-trgovino upravlja podjetje ┼ŻELOD.SI, Irena Ekart s.p.Ob registraciji v sistem E-trgovine, uporabnik pridobi uporabni┼íko ime, ki je enako naslovu njegove elektronske po┼íte, ter geslo. Uporabni┼íko ime in geslo uporabnika nedvoumno dolo─Źata in povezujeta z vne┼íenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

      Dostopnost informacij

      (povzetek zakonodaje)Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

      1. identiteto podjetja (ime in sede┼ż podjetja),

        2. kontaktne naslove, ki omogo─Źajo hitro in u─Źinkovito komunikacijo (e-naslov, telefon),

      3. bistvene zna─Źilnosti blaga ali storitev (vklju─Źno s poprodajnimi storitvami in mo┼żnostjo odstopa od nakupa),

        4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

      5. pogoje dostave izdelka ali izvr┼íitve storitve (na─Źin, kraj in rok dostave),

        6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno dolo─Źene in razvidno mora biti prikazano ali ┼że vsebujejo davke in stro┼íke prevoza. Vse cene so izra┼żene v EUR (Evro),

        7. na─Źin pla─Źila,

        8. pojasnjen mora biti postopek ob prito┼żbi, vklju─Źno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali slu┼żbi za stike s kupci.

       Na─Źin pla─Źila

       V E-trgovini ┼ŻELOD.SI vam omogo─Źamo naslednje na─Źine pla─Źila:

        1. po predra─Źunu (UPN nalog) na TRR SI56 0228 0026 1936 594 ┼ŻELOD.SI, Irena Ekart s.p. Kupcu se ob naro─Źilu avtomatsko formulira predra─Źun, ki ga prejme na e-po┼íto. V predra─Źunu so vsi podatki, ki jih kupec potrebuje za pla─Źilo predra─Źuna. V sklic je potrebno obvezno navesti ┼ítevilko naro─Źila.

         2. z gotovino ali s pla─Źilno kartico po povzetju dostavlalcu Po┼íte Slovenije. Pri pla─Źilu odkupnine brez UPN naloga z gotovino, se dodatni stro┼íki kupcu ne zara─Źunajo. Pri pla─Źilu odkupnine brez UPN naloga s pla─Źilno kartico, se kupcu obra─Źuna dodaten stro┼íek pla─Źila s kartico v vi┼íini 1,00 Eur.

          VKLOPI RAZUM, ZAHTEVAJ RA─îUN!

          furs

          V skladu z ZDavPR mora prodajalec, E-trgovina ┼ŻELOD.SI, za dobavo blaga ali storitev izdati ra─Źun in ga izro─Źiti kupcu. Kupec mora prevzeti ra─Źun in ga zadr┼żati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.

          Ra─Źun prejme kupec ob dostavi izdelkov. Na ra─Źunu je raz─Źlenjena cena izdelkov in vsi stroki v zvezi z nakupom. Kupec je dol┼żan preveriti pravilnost podatkov na ra─Źunu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih ra─Źunov ne upo┼ítevamo.

          Cene

          Navedene cene v E-trgovini so nepreklicne in veljajo za naro─Źila preko interneta. Cene veljajo v trenutku oddaje naro─Źila in nimajo v naprej dolo─Źene veljavnosti. Cene izdelkov ne vsebujejo DDV na podlagi 1. odstavka 94. ─Źlena ZDDV-1.

          Postopek nakupa

          1.Registracija novega uporabnikaPri prvem nakupu vas sistem opozori na registracijo novega uporabnika. Registracija je obvezna. Pri registraciji je potrebno vpisati vse potrebne podatke. Pri vsakem nadaljnem nakupu se za prijavo v sistem uporabi le ┼íe e-naslov in geslo.2.Nakup izdelkaSozi celoten nakup vas vodi sistem. Zahtevana polja je potrebno izpolniti, v nasprotnem primeru nakup ni mo┼żen. Ko zaklju─Źite z nakupom, boste o vsebini nakupa obve┼í─Źeni po elektronski po┼íti.3.Blago odposlanoZavezujemo se, da v obljubljenem roku, od 1-3 delovnih dni, blago zapakirano in odpo┼íljeno. Ko je blago odposlano vas o tem obvestimo po elektronski po┼íti.

          Naro─Źilo lahko prekli─Źete pred prejetim obvestilom o poslani po┼íiljki.

          Pravica do odstopa od nakupa in vra─Źilo blaga

          Potro┼ínik ima pravico, da v 14 dneh podjetju pisno sporo─Źi odstop od nakupa in sicer na e-naslov: [email protected]. Po prejetem obvestilu, bomo kupcu poslali obrazec, ki ga izpolni in podpi┼íe ter po po┼íti po┼ílje na na┼í naslov.

          Potro┼ínik mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporo─Źilu o odstopu potro┼ínika od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepo┼íkodovani. Prilo┼żena mora biti kopija naro─Źila. Stro┼íke vra─Źila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (brez stro┼íkov dostave, ki jih nosi kupec) takoj ko je to mogo─Źe, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporo─Źila o odstopu potro┼ínika od nakupa.

          Dobavni rok

          Izdelke na zalogi odpremimo v roku 1-3 delovnih dni.

          Dostava

          Smo E-trgovina, zato vam omogo─Źamo dostavo kupljenih izdelkov na ┼żeljen naslov. Skupaj s Po┼íto Slovenije se zavezujemo, da bomo blago odostavili na kup─Źev naslov v dogovorjenem ─Źasu. Po┼íta Slovenije ve─Źino paketnih po┼íiljk dostavi ┼że naslednji delovni dan po oddaji po┼íiljke, v dveh dneh po oddaji pa dostavi vse pakete. Prav tako zagotavlja sobotno dostavo za 60 odstotkov gospodinjstev. ─îe vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko va┼í paket prevzamete na va┼íi najbli┼żji po┼íti.

          Stro┼íek dostave je enoten in velja na obmo─Źju Slovenije. Brezpla─Źna dostava / po┼ítnina pri nakupu nad 60 Eur.

          Po┼íta Slovenije omogo─Źa, da ob prevzemu paketa z odkupnino tega pla─Źate z gotovino ali brezgotovinsko s pla─Źilnimi karticami.

          Na obmo─Źju izbranih po┼ít (http://www.posta.si/downloadfile.aspx?filed=25073) je Po┼íta Slovenije pismono┼íe opremila s prenosnimi POS-terminali ter vam tako olaj┼íala nakupe, saj jih lahko pla─Źate s pla─Źilnimi karticami Activa, MasterCard, Maestro in Visa.

          Dodaten stro┼íek, ki nastane pri pla─Źilu s pla─Źilno kartico, zna┼ía 1,00 Eur.

          Sledite svojim pošiljkam na vsakem koraku:

          - prek spletne strani www.posta.si,

          - s poizvedbo na pošti,

          - na brezpla─Źni ┼ítevilki klicnega centra (080 14 00)

          Garancija in reklamacije

          Kupec je dol┼żan takoj po prejetju blaga, blago preveriti. ─îe kupec ugotovi o─Źitno napako, mora o tem takoj obvestiti ponudnika. V primeru, da tega ne stori, ne more uveljaviti od┼íkodninskega zahtevka od ponudnika zaradi o─Źitnih napak.

          V primeru o─Źitne napake, lahko kupec izbira med:

          - nadomestitvijo blaga,

          - zni┼żanjem prodajne cene,

          - vrnitvijo denarja.

          Reklamacija se ne upo┼íteva ─Źe:

          - ugotovimo, da je bilo blago poškodovano zaradi nepravilnega ali malomarnega ravnanja kupca,

          - ni prilo┼żena kopija ra─Źuna,

          - so na blagu odstranjene etikete,

          - ─Źe so vidni znaki uporabe.

          Varovanje osebnih podatkov

          Celotno vsebino o varovanju osebnih podatkov lahko preberete na tej povezavi ali kliknete na vsebino E-trgovina: Varovanje osebnih podatkov.

          Podatke registriranih ─Źlanov hranimo za nedolo─Źen ─Źas. Podatki vsebujejo: ime in priimek, e-naslov, opcijsko - kontaktni telefon, primarni naslov in naslov dostave, dr┼żavo prebivali┼í─Źa, ─Źas in datum registracije. Navedene osebne podatke bomo uporabljali izklju─Źno za potrebe izpolnitve naro─Źila (po┼íiljanje ponudb, ra─Źunov in informativnega gradiva). Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepoobla┼í─Źenim osebam.                                                                         

          Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega e-naslova, uporabni┼íkega imena in gesla ter ustrezno programsko - protivirusno za┼í─Źito svojega rau─Źunalnika.

          Odveza odgovornosti

          Ponudnik se po svojih najbolj┼íih mo┼żnostih trudi zagotoviti a┼żurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogo─Źil preklic naro─Źila ali zamenjavo naro─Źenega artikla.

          Prito┼żbe in spori

          Ponudnik spo┼ítuje veljavno zakonodajo o varstvu potro┼ínikov. Ponudnik mora postaviti u─Źinkovit sistem obravnavanja prito┼żb in dolo─Źiti osebo, s katero se, v primeru te┼żav, kupec lahko pove┼że telefonsko ali po e-po┼íti. Postopek za oddajo prito┼żb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel prito┼żbo, sporo─Źiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obve┼í─Źati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena zna─Źilnost potro┼íni┼íkega spora, vsaj kar zadeva sodno re┼íevanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stro┼íki, ki nastanejo pri re┼íevanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potro┼ínik ne spro┼żi spora pred sodi┼í─Źem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najbolj┼íih mo─Źeh, da se morebitni spori re┼íijo sporazumno.

          Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega re┼íevanja potro┼íni┼íkih sporov kot pristojnega za re┼íevanje potro┼íni┼íkega spora, ki bi ga potro┼ínik lahko spro┼żil v skladu z Zakonom o izvensodnem re┼íevanju potro┼íni┼íkih sporov. ┼ŻELOD.SI, Irena Ekart s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogo─Źa spletno trgovino na obmo─Źju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno re┼íevanje potro┼íni┼íkih sporov (SRPS). Platforma je na voljo potro┼ínikom na povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

          Izjave glede prehranskih trditev pri opisih izdelkov

          Vse informacije na spletni strani ZELOD.SI (www.zelod.si) o ┼żelodovih izdelkih so informativne narave.

          ┼Żelimo vam prijeten nakup!