Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Čokoladni razpokančki z želodovo moko

8 december 2022, 12.48
Pozdravljeni,


z vami delim recept za čokoladne razpokančke z želodovo moko.

Čokoladni razpokančki z želodovo moko


1. Sestavine:

  • 350g (fine) moke,
  • 150g želodove moke,
  • 75g kakava,
  • čajna žlička pecilnega praška,
  • ščepec soli,
  • 7 jajc,
  • 500g temne čokolade,
  • 225g masla,
  • 260g mletega sladkorja,
  • sladkor v prahu za posip.

2. Priprava:

1. na vodni pari v posodi stopimo 400g čokolade z maslom in pustimo, da se malo ohladi.

2. V skledo presejejmo moko, želodovo moko, kakakv, pecilni prašek in ščepec soli. Vse sestavine dobro premešamo. V te suhe sestavine dodamo na koščke narezanih 100g čokolade.

3. Jajca skupaj s sladkorjem umešamo v fino kremo. V to kremo umešamo čokoladno-masleno zmes, nato pa dodamo še mešanico suhih sestavin. Dobro premešamo, da dobimo enotno testo.

4. Testo za razpokančke postavimo za 30 minut v hladilnik, da se ohladi in strdi.

5. Iz ohlajenega testa oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu in položimo na pekač obložen s peki papirjem.

6. Razpokančke, katerih premer je cca. 4cm,  pečemo v ogreti pečici na 160°C 20 minut oz. čas pečenja prilagodite velikosti.


Prijetno sladkanje 😋



Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉


Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com