Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Začimbe s katerimi boste izboljšali želodovo kavo.

9 december 2021, 17.23
Pozdravljani,


Moje top 3️⃣ začimbe s katerimi izboljšam želodovo kavo, zraven tega pa še pogrejem telo so...?


Te začimbe so: cimet, ingver ali kardamom.

Izberite začimbo, ki jo enostavno ali dodate želodovi kavi v samem postopku  kuhanja ali pa na koncu kot posip. 


Tako boste izboljšali okus želodove kave in uživali v učinkih, ki jo ima začimba na vaše počutje in zdravje.

začimbe s katerimi izboljšamo želodovo kavo


1. Cimet

Cimet ima topel vonj. Poznamo predvsem cejlonski ali pravi cimet (ki je dražji) in cimet, ki izvira iz Kitajske ali Indonezije.


Njegove pozitivne lastnosti so: preprečuje nastanek krvnih strdkov, deluje protivnetno in protimikrobno, uravnava raven krvnega sladkorja, znižuje raven slabega holesterola in trigliceridov.

Je najboj antioksidantna začimba, ki tudi spodbuja delovanje možganov.


2. Ingver

Ingver izvira iz jugovzhodne Azije, Indija in Kitajska. Najbolj ga poznamo po odpravljanu slabosti.

Blaži pa tudi glavobole, lajša menstrualne tegobe in ureja prabavo. Zaradi svojih antiseptičnih učinkov se uporablja za odganjanje prehlada in lajšanja dihalnih težav.

3. Kardamom

Kardamom je indijska začimba. Njegove pozitivne lastnosti so: pomaga nadzirati srčni utrip in uravnava krvni tlak.


Ker je bogat z antioksidanti preventivno pomaga odpravljati prehlad in kašelj. Omili prebavne težave in pomaga razstrupljati telo.


Opozorilo!

Cimet, ingver in kardamom, se tako kot vse začimbe, uživjajo v zelo majhnih količinah. Vsako pretiravanje je škodljivo.


Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉.

Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out
certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com