Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Kaj za zajtrk? Želodova jajčna omleta ali želodovi piškoti s kosmiči.

24 junij 2021, 14.45
Pozdravljeni,


Včasih preprosto ne vemo, kaj bi za zajtrk. Tukaj sta dva predloga, ki ju večkrat uporabim. Objavljena sta že bila v letu 2019 in 2017 in sedaj je pravi čas, da ju ponovno uporabimo.

Želodova jajčna omleta ali želodovi piškoti s kosmiči.

Želodova jajčna omleta ali želodovi piškoti s kosmiči

Želodova jajčna omleta

1. Sestavine:

  • dve jajci, 
  • nekaj svežih zelišč: rožmarin, majaron, origano in drobnjak (lahko pa so tudi posušena zelišča), 
  • pol žlice želodove moke
  • ter ščepec soli in popra.


2. Priprava:

1. posodo "ubijemo" dve jajci in dodamo zelišča. Premešamo. 

2. Želodovo moko dodajamo postopoma, da preprečimo nastajaje grudic. 

3. Vse sestavine ponovno dobro zmešamo in vlijemo v vročo ponvico, kateri smo dodali nekja kapljic olivnega olja.

Popečemo na obeh straneh in postrežemo.


Želodovi piškoti s kosmiči

Ti piškoti so dobra rešitev kadar nam zmankuje časa za zajtrk. Podajo se k toplemu napitku kot tudi jogortu, kefirju itd.

1. Sestavine:

  • 70g želodove moke,
  • 90g ovsenih kosmičev,
  • 2 žlici kakava v prahu,
  • 50 g trsnega sladkorja,
  • 50g temne čokolade zdrobljene na manjše koščke,
  • po želji nekaj rozin in bučnih semen,
  • 100g zmehčanega masla,
  • 2 jajci.


2. Priprava:

1. posodo damo najprej suhe sestavine, torej želodovo moko, ovsene kosmiče, kakav v prahu, sladkor, koščke temne čokolade, rozine in bučna semena. 

2. Nato dodamo zmehčano maslo in jajci. Vse sestavine dobro premešamo, da se povežejo med seboj. 

3. Piškote oblikujemo tako, da imajo 1cm debeline in 5cm premera. 

4. Položimo jih na peki papir, damo v ogreto pečico na 180°C in pečemo 15 minut.

Ohladimo in postrežemo.


Pa dober tek.

Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉.

Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out
certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com