Kaj za zajtrk? Želodova jajčna omleta ali želodovi piškoti s kosmiči.
Včasih preprosto ne vemo, kaj bi za zajtrk. Tukaj sta dva predloga, ki ju večkrat uporabim. Objavljena sta že bila v letu 2019 in 2017 in sedaj je pravi čas, da ju ponovno uporabimo.
Želodova jajčna omleta ali želodovi piškoti s kosmiči.

Želodova jajčna omleta
1. Sestavine:
- dve jajci,
- nekaj svežih zelišč: rožmarin, majaron, origano in drobnjak (lahko pa so tudi posušena zelišča),
- pol žlice želodove moke
- ter ščepec soli in popra.
2. Priprava:
1. posodo "ubijemo" dve jajci in dodamo zelišča. Premešamo.
2. Želodovo moko dodajamo postopoma, da preprečimo nastajaje grudic.
3. Vse sestavine ponovno dobro zmešamo in vlijemo v vročo ponvico, kateri smo dodali nekja kapljic olivnega olja.
Popečemo na obeh straneh in postrežemo.
Želodovi piškoti s kosmiči
Ti piškoti so dobra rešitev kadar nam zmankuje časa za zajtrk. Podajo se k toplemu napitku kot tudi jogortu, kefirju itd.
1. Sestavine:
- 70g želodove moke,
- 90g ovsenih kosmičev,
- 2 žlici kakava v prahu,
- 50 g trsnega sladkorja,
- 50g temne čokolade zdrobljene na manjše koščke,
- po želji nekaj rozin in bučnih semen,
- 100g zmehčanega masla,
- 2 jajci.
2. Priprava:
1. posodo damo najprej suhe sestavine, torej želodovo moko, ovsene kosmiče, kakav v prahu, sladkor, koščke temne čokolade, rozine in bučna semena.
2. Nato dodamo zmehčano maslo in jajci. Vse sestavine dobro premešamo, da se povežejo med seboj.
3. Piškote oblikujemo tako, da imajo 1cm debeline in 5cm premera.
4. Položimo jih na peki papir, damo v ogreto pečico na 180°C in pečemo 15 minut.
Ohladimo in postrežemo.
Pa dober tek.
Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉.
Lp, Irena