Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Čas je za želodove ledene kocke 🧊 ali za želodov sladoled 🍨.

17 junij 2021, 14.37
Pozdravljeni,


Kaj bi rajši?

želodove ledene kocke ali želodov sladoled


Želodove ledene kocke

1. Sestavine:

  • želodova kava,
  • voda.

2. Priprava:                                                                                                                                       

1. skuhajte želovo kavo po navodilih na embalaži in jo ohladite. 

Nato jo,  brez usedlin, nalijete v model za zamrzovanje ali zamrzovalne kocke in zamrznete za cca. 2uri.

2. Ko so kocke ledene, jih daste v kozarec in pustite, da se počasi stopijo. 

Ali pa, v kolikor imate raje bolj mlečne okuse, želodove ledene kocke prelijete z mlekom.


Želodov sladoled

1. Sestavine:

  • 500ml sladke smetane za stepanje,
  • 200ml kondenziranega mleka,
  • 2 zavitka kremfix-a,
  • 2 žličke rjavega sladkorja,
  • 3-4 žličke želodove kave.


2. Priprava:

1. kondenzirano mleko vlijemo v kozico, dodamo sladkor in počakamo da zavre. 

2. Odstavimo, dodamo želodovo kavo in na hitro zavremo. 

3. Dobro ohladimo, postavimo tudi v hladilnik na nekaj ur (lahko pa tudi čez noč).

4. Sladko smetano za stepanje damo v posodo in pričnemo z mešanjem. Nato postopoma dodamo kremfix in smetana se hitro strdi. 

5. Tako pripravljeni smetani dodamo želodovo kavo in dobro premešamo.

6. To pripravljeno zmes damo za nekaj ur, 4-5 ur, v zamrzovalnik. (Priporočljivo je, da zmes po eni uri v zmrzovalniku vzamemo ven in premešamo. Če pa tega ne boste storili, pa bo tudi ok).


Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉.

Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out
certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com