Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Čas je za želodove ledene kocke 🧊 ali za želodov sladoled 🍨.

17 junij 2021, 14.37
Pozdravljeni,


Kaj bi rajši?

želodove ledene kocke ali želodov sladoled


Želodove ledene kocke

1. Sestavine:

  • želodova kava,
  • voda.

2. Priprava:                                                                                                                                       

1. skuhajte želovo kavo po navodilih na embalaži in jo ohladite. 

Nato jo,  brez usedlin, nalijete v model za zamrzovanje ali zamrzovalne kocke in zamrznete za cca. 2uri.

2. Ko so kocke ledene, jih daste v kozarec in pustite, da se počasi stopijo. 

Ali pa, v kolikor imate raje bolj mlečne okuse, želodove ledene kocke prelijete z mlekom.


Želodov sladoled

1. Sestavine:

  • 500ml sladke smetane za stepanje,
  • 200ml kondenziranega mleka,
  • 2 zavitka kremfix-a,
  • 2 žličke rjavega sladkorja,
  • 3-4 žličke želodove kave.


2. Priprava:

1. kondenzirano mleko vlijemo v kozico, dodamo sladkor in počakamo da zavre. 

2. Odstavimo, dodamo želodovo kavo in na hitro zavremo. 

3. Dobro ohladimo, postavimo tudi v hladilnik na nekaj ur (lahko pa tudi čez noč).

4. Sladko smetano za stepanje damo v posodo in pričnemo z mešanjem. Nato postopoma dodamo kremfix in smetana se hitro strdi. 

5. Tako pripravljeni smetani dodamo želodovo kavo in dobro premešamo.

6. To pripravljeno zmes damo za nekaj ur, 4-5 ur, v zamrzovalnik. (Priporočljivo je, da zmes po eni uri v zmrzovalniku vzamemo ven in premešamo. Če pa tega ne boste storili, pa bo tudi ok).


Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉.

Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com