Želodova vroča čokolada
na spletu pogosto iščem zanimivosti vezane na želod.
Tako sem prišla na spletno stran http://magicalchildhood.com/.
Racahout - želodova poslastica in naravno zdravilo.

V objavi izpred nekaj let so razpravljali o fascinantni zgodovini Racahout-a, želodova poslastica in naravno zdravilo.
Navajajo knjigo iz leta 1862, ki jo je napisal Peter Lund Simmonds. V njej opisuje, kako je narejen prah Rachout:
“... V Turčiji želode nekaj časa zakopavajo v zemljo, s čimer se uniči grenkoba. Nato jih posušijo in popražijo. Njihov prah s sladkorjem in aromami predstavlja turško palamodo, arabski racahout pa prehransko snov, ki je lahko prebavljiva in zelo cenjena. "
Stoletja je bil rachout v prahu zdravilo za krepitev. Dojenčkom, starejšim in bolnim so ga dajali kot zgoščeno pijačo.
Tukaj je fotografija kovinske (stare) embalaže⬇ racahout-a.
Vir: http://magicalchildhood.com/life/2017/10/05/the-fascinating-history-of-racahout-an-acorn-delicacy-and-health-remedy-and-the-modern-knock-off-it-inspired/, https://practicalselfreliance.com/acorn-recipes/
Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉.
Lp, Irena