Hlebčki z želodovo moko in rozinami
pred nami je VELIKA NOČ 🍞🍖🥚.
Zato z vami delim recept po katerem so pripravljeni hlebčki z želodovo moko in rozinami.
1. Sestavine:
- 3,5g suhega kvasa (ali 10g svežega kvasa),
- 1/2 skodelice mlačnega mleka,
- 1/3 skodelice masla ali druge maščobe,
- 1 žlica sladkorja,
- 1/3 žličke soli,
- 1 jajce,
- 2/3 skodelice rozin,
- 1 in 1/2 skodelice moke,
- 1/2 skodelice želodove moke,
- 1 jajce za mazanje,
- sladkor za posip.
2. Priprava:
1. v mlačno mleko damo kvas. V posodi za mešanje penasto umešamo maslo s sladkorjem, dodamo sol, mleko s kvasom, raztepeno jajce in rozine, vse to dobro zmešamo.
2. Nato tej masi dodamo postopoma presejano moko in želodovo moko. Vse skupaj dobro zmešamo in pregnetemo, da testo postane gladko in prožno.
3. Obdelano testo postavimo na toplo za cca. 1 uro in pol.
4. Ko testo dovolj naraste oz. se količina podvoji, napravimo iz njega hlebčke, ki jih zlagamo na peki papir, pokrijemo in pustimo vzhajati še deset minut.
5. Nato jih pomažemo z jajcem in potresemo s sladkorjem.
6. Damo v ogreto pečico na 200°C in pečemo cca. 15 min. odvisno od velikosti hlebčkov.
Ko so pečeni, jih postavimo na rešetko, da se ohladijo*.
*Odlično se podajo z maslom.
Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉.
In...
Lp, Irena