Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Hlebčki z želodovo moko in rozinami

1 april 2021, 14.50
Pozdravljeni,


pred nami je VELIKA NOČ 🍞🍖🥚.

Zato z vami delim recept po katerem so pripravljeni hlebčki z želodovo moko in rozinami.

hlebčki z želodovo moko in rozinami


1. Sestavine:

  • 3,5g suhega kvasa (ali 10g svežega kvasa),
  • 1/2 skodelice mlačnega mleka,
  • 1/3 skodelice masla ali druge maščobe,
  • 1 žlica sladkorja,
  • 1/3 žličke soli,
  • 1 jajce,
  • 2/3 skodelice rozin,
  • 1 in 1/2 skodelice moke,
  • 1/2 skodelice želodove moke,
  • 1 jajce za mazanje,
  • sladkor za posip.

2. Priprava:

1. v mlačno mleko damo kvas. V posodi za mešanje penasto umešamo maslo s sladkorjem, dodamo sol, mleko s kvasom, raztepeno jajce in rozine, vse to dobro zmešamo. 

2. Nato tej masi dodamo postopoma presejano moko in želodovo moko. Vse skupaj dobro zmešamo in pregnetemo, da testo postane gladko in prožno. 

3. Obdelano testo postavimo na toplo za cca. 1 uro in pol. 

4. Ko testo dovolj naraste oz. se količina podvoji, napravimo iz njega hlebčke, ki jih zlagamo na peki papir, pokrijemo in pustimo vzhajati še deset minut. 

5. Nato jih pomažemo z jajcem in potresemo s sladkorjem. 

6. Damo v ogreto pečico na 200°C in pečemo cca. 15 min. odvisno od velikosti hlebčkov.

Ko so pečeni, jih postavimo na rešetko, da se ohladijo*.

*Odlično se podajo z maslom.

Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉.

In...

velikonočno voščilo - Želod.si

Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out
certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com