Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Flancati z želodovo moko

20 februar 2020, 19.53

Pozdravljeni,


kmalu bo PUST MASTNIH UST in čas za krofe, flancate in miške. Tokrat bomo pripravili kvašene flancate z želodovo moko.


1. Sestavine:

  • 1 kocka kvasa,
  • 1,75dcl mleka,
  • 20g jogurta,
  • 448g moke,
  • 112g želodove moke (turško poreklo),
  • 60g sladkorja,
  • 2 zavitka vanilin sladkorja,
  • 4 rumenjaki*,
  • 5 žlic ruma,
  • 30g masla,
  • 1 do 1,5 žličke soli,
  • naribina limonina lupinica.

2. Priprava:

1. Najprej nad soparo zmešamo rumenjake, sladkor in vanili sladkor. 

2. Kvas raztopimo v toplem mleku. 

3. V večjo posodo damo moko in želodovo moko ter ju dobro premešamo. 

4. Nato dodamo spenjena jajca, raztopljeni kvas, jogurt, rum, in naribno lupinico limone. 

5. Zamesimo testo in nato dodamo maslo. Mesimo tako dolgo, da testo postane gladko. Nato ga pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati. 

6. Vzhajano testo pregnetemo in ga damo ponovno vzhajati.

7. Ko je testo drugič vzhajalo, da damo na pult, malo pregnetemo in pustimo nekaj minut da počiva. 

8. Seldi valjanje testa, razvaljamo ga na cca. 3 mm debeline, razrežemo na pravokotnike, ki jih zložimo na pomokano krpo, jih pokrijemo in pustimo ponovno vzhajati.

9. V vzhajane flancate zarežemo črto in jih ocvremo v vročem, vendar ne prevročem olju (ker se bodo zažgali). 

Polagamo jih z gornjo stranjo najprej v olje. Ko se na eni strani lepo obrvajo, jih obrnemo in ocvermo še na drugi strani. 

10. Ocvrte  flancate zložimo na papirnato sarveto, da vpijejo odvečno maščobo. Ko se ohladijo, jih posujemo z mletim sladkorjem.


Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena

*P.S. - kako bomo uporabili beljake, ki so nam ostali, pa naslednji četrtek.


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out
certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com