Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Panakota z želodovo kavo #2

9 julij 2020, 18.15
Pozdravljeni,

prejšnji teden smo preizkušali panakoto z želodovo kavo, po receptu, ki velja za pripravo panakote s turško kavo. 

Ta recept ima eno slavost in sicer, da se želodova kava ne okusi.Tukaj je drugi recept, pripravljen bo na podoben način kot je želodova mlečna kava.


1. Sestavine: 

  • 250ml sladke smetane, 
  • 250 ml polnomastenga mleka, 
  • 3 zavitki vanili sladkorja, 
  • 75g (rjavega) sladkorja, 
  • 4 čajne žličke želodove kave, 
  • 8g želatine. 


2. Priprava:

1. najprej namočimo želatino v mrzlo vodo. 

2. Nato v kozico vlijemo sladko smetano, mleko, vanili sladkor in sladkor in pustimo da zave. Ko smetana zavre, jo odstavimo s štedilnika, vmešamo 4 žličke želodove kave in dobro premešamo. 

3. Postavimo nazaj na štedilnik da na kratko/hitro zavre. 

4. Odstavimo in vmešamo listče želatine, ki smo jih pred tem dobro oželi.  

5. Tako pripravljeno panakoto je potrebno še samo preliti v modelčke ali kozarce skupaj z usedlino želodove kave. Počakamo nekaj ur (cca. 4 ure), da se strdi. 

Po želji dekoriramo s prelivi ali jagodičevjem.


Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out
certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com