Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Želodovi cimetovi mafini

8 oktober 2020, 17.38

Pozdravljeni,

čez vikend sem pripravila želodove cimetove mafine. 


Recept je hiter in enostaven.

želodoovi cimetovi mafini

1. Sestavine:

  • 2 srednji jajci,
  • 125 ml margarine za pečenje (ali maslo ali rastlinsko olje), 
  • 250 ml mleka, 
  • 250 g (trsnega) sladkorja,
  • 200 g običajne pšenične moke, 
  • 200g želodove moke,
  • 3 žličke pecilnega praška,
  • 2 polni žlički cimeta, 
  • 1 žlička mlete soli.


2. Priprava:

1. segrejemo pečico na 190°C in pripravimo model za mafine, ki ga obložimo s peki papirčki za mafine. 

2. V veliki skledi 1 min. z ročnim električnim mešalnikom rahlo stepemo 2 srednji jajci. 

3. Dodajte 125 ml razmehčane margarine za pečenje in 250 ml mleka in mešamo, da se sestavine povežejo. 

4. Nato dodamo 250 g sladkorja in mešamo, dokler ne dobimo gladke mase.

5. Dodamo 200 g (presejane) moke, 200 g želodove moke, žličko melete soli, 3 žličke pecilnega praška in 2 žlički cimeta. Nato zmešamo, da zmes postane gladka. (*Pazite, da mase ne premešate preveč, saj bodo mafini žilavi).

6. Model za mafine napolnimo za dve tretjini in pecite 20-25 minut (odvisno od velikosti modela), dokler se ne dvignejo.

7. Ko so lepo pečeni, mafine vzamemo iz odela, počakamo, da se ohladijo in jih posipamo z mletim sladkorjem in cimetom.


Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out
certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com