Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Želodovi cimetovi mafini

8 oktober 2020, 17.38

Pozdravljeni,

čez vikend sem pripravila želodove cimetove mafine. 


Recept je hiter in enostaven.

želodoovi cimetovi mafini

1. Sestavine:

  • 2 srednji jajci,
  • 125 ml margarine za pečenje (ali maslo ali rastlinsko olje), 
  • 250 ml mleka, 
  • 250 g (trsnega) sladkorja,
  • 200 g običajne pšenične moke, 
  • 200g želodove moke,
  • 3 žličke pecilnega praška,
  • 2 polni žlički cimeta, 
  • 1 žlička mlete soli.


2. Priprava:

1. segrejemo pečico na 190°C in pripravimo model za mafine, ki ga obložimo s peki papirčki za mafine. 

2. V veliki skledi 1 min. z ročnim električnim mešalnikom rahlo stepemo 2 srednji jajci. 

3. Dodajte 125 ml razmehčane margarine za pečenje in 250 ml mleka in mešamo, da se sestavine povežejo. 

4. Nato dodamo 250 g sladkorja in mešamo, dokler ne dobimo gladke mase.

5. Dodamo 200 g (presejane) moke, 200 g želodove moke, žličko melete soli, 3 žličke pecilnega praška in 2 žlički cimeta. Nato zmešamo, da zmes postane gladka. (*Pazite, da mase ne premešate preveč, saj bodo mafini žilavi).

6. Model za mafine napolnimo za dve tretjini in pecite 20-25 minut (odvisno od velikosti modela), dokler se ne dvignejo.

7. Ko so lepo pečeni, mafine vzamemo iz odela, počakamo, da se ohladijo in jih posipamo z mletim sladkorjem in cimetom.


Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun, 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun, 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun, 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun, 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar, 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com