Njoki z želodovo moko
18 oktober 2018, 20.29
Pozdravljeni,tokrat sem pripravila njoke z deležem želodove moke.
1. Sestavine:
- 1 kg kuhanega pretlačenega krompirja,
- 2 žlici zmehčanega masla,
- 2 jajci,
- malo muškatnega oreščka (po želji),
- sol,
- (čajna) skodelica želodove moke*,
- (čajna) skodelica in pol moke.
2. Priprava:
1. Pretlačenemu krompirju dodamo maslo, jajca, sol, nariban muškatni orešček in obe moki.
2. Testo dobro zamesimo, da se vse sestavine dobro povežejo. Iz tega naredimo dolge svaljke, ki jih potem narežemo na približno centimeter debele koščke.
3. Skuhamo jih v vredli vodi, približno 10 min oz. ko priplavajo na površje.
Posrežemo jih lahko z različnimi omakami ali kot prilogo k mesu.
Samo, da vas spomnim. Tudi testeniene z želodovo moko so odlične. Recept na tej povezavi.
Pa dober tek.
Lp, Irena