Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Želodove žemljice s chia semeni

22 november 2018, 20.13
Pozdravljeni,

pripravila sem žemljice z želodovo moko in chia semeni.

Želodove žemljice s chia semeni

1. Sestavine:

  • 330g bele moke, 
  • 70g želodove moke, 
  • 20g kvasa, 
  • žlička sladkorja, 
  • sol po okusu, 
  • 2 polni žlici chia semen, 
  • dcl toplega mleka, 
  • malo hladnega mleka za pomazanje, 
  • 1 dcl vode, 
  • žlica olivnega olja.

2. Priprava:

1. v večjo posodo presejemo belo moko. 

2. Ločeno presejemo želodovo moko in ji dodamo štiri žlice toplega mleka, dobro premešamo in po potrebi zdrobimo večje grudice. Navlaženo želodovo moko dodamo beli moki, dobro premešamo, da se moki dobro premešata. 

3. Na sredini naredimo jamico v katero nalijemo dober dcl toplega mleka v katerega nadrobimo kvas, mu dodamo žličko sladkorja in ga potresemo/pokrijemo z moko. Pustimo, da se kvasec pripravi. 

4. V vmesnem času, damo v skodelico dve polni žlici chia semen in jih prelijemo z 1 dcl vode. 

5. Ko je kvasec pripravljen, ga na hitro pomešamo z moko in dodamo vse ostale sestavine. Torej, preostanek mleka, sol, žlico (olivnega) olja in navlažena chia semena. Sedaj testo dobro pregnetemo in mesimo dobrih (vsaj) 5 minut. 

6. Nato pustimo, da testo vzhaja (približno 40 min). Ponovno pregnetemo. 

7. Oblikujemo štruco, ki jo narežemo na približno enakomerne dele. Te dele nato oblikujemo v kroglice, katere nato prepolovimo z ročajem kuhalnice. Položimo jih na pekač obložen s peki papirjem in jih pomažemo s hladnim mlekom. Pustimo, da vzhajajo približno 30 min.

8. Pripravljene žemljice damo v vročo pečico in jih pečemo pri 220°C 20 minut. Ohladimo in postrežemo. 


Zaradi manjše vsebnosti želodove moke, te je približno 18%, bodo žemljice zelo okusne tudi vašim otrokom.

Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024
                                                                                           

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out
certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com