Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

V decembru diši. Tokrat po medenjaku.

13 december 2018, 20.01
Pozdravljeni,


tokrat sem preizkusila želodovo moko v medenjaku.

Želodov medenjak

Kolač, ki ne zahteva veliko truda in je kar hito pripravljen.

1. Sestavine: 

  • 100g trsnega sladkorja, 
  • 125g cvetličnega medu, 
  • zavoj pecilnega praška, 
  • 1,5 dcl vode, 
  • 50g raztopljenega surovega masla, 
  • 65g presejane želodove moke, 
  • 185g presejane pšenične moke, 
  • 5g janeža, 
  • 5g zmletih klinčkov, 
  • 5g zmletega cimeta, 
  • žlička naribane limonine lupine.

2. Priprava:

1. v večji posodi zmešamo sladkor z medom, dodamo pecilni prašek, ki smo ga že zmešali z vodo, nato dodamo surovo maslo, obe moki*, začimbe  in limonino lupino. 

2. Vse skupaj dobro premešamo. 

3. Ozek model obložimo s peki papirjem, ki ga malo pomažemo z maslom. 

4. Maso stresemo v model, ki ga damo v ogreto pečico na 180°C za prvih 15 min, nato znižamo na 160°C za naslednih 35 min. 

Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in ohladimo.

Če so vam ljubši piškoti, najdete recept na tej povezavi.


Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024
                                                                                           

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out
certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com