Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Tudi želodovo moko lahko pripravimo doma

9 marec 2017, 19.40

Pozdravljeni,


v današnjih novicah vas bom informirala z enim izmed načinov, kako lahko pripravimo želodovo moko kar doma.

tudi želodovo moko lahko pripravimo doma

1. Želod, ki smo ga nabrali v jeseni, najprej olupimo, narežemo na manjše kose, damo na pekač (v kolikor želite lahko na pekač položite peki papir, ker bo želod v procesu sušenja spustil nekaj barve). 

2. Narezan želod sušimo pri rahlo odprti pečici na 85°C cca. 2 uri, občasno premešamo. Čas prilagodimo glede na količino, ki jo imamo.

3. Ko je narezan želod dovolj posušen ga  lahko zdrobimo v možnarju ali zmeljemo/sesekljamo. Želodovo moko shranimo v steklenem kozarcu in pospravimo na temno (npr. predal z živili).

4. S tem postopkom se bo vsebnost tanina/čreslovine, ki je prisotna v želodu in povzroča grenkobo, minimalizirala. Za izločanje tanina je potreben čas in toplotna obdelava.

5. Želodovo moko uporabimo pri pekovskih izdelkih tako, da jo zamenjate z deležem običajne moke (pšenične, ječmenove ali pirine) in sicer do 1/3, ker želodova moka spada med "težje" moke.

Želim vam veliko uspeha.


Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out
certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com