Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Želodove pikantne sirove palčke

31 avgust 2017, 18.47
Pozdravljeni,

tokrat sem za vas želodove pikantne sirove palčke.

želodove pikantne sirove palčke

1. Sestavine:

  • 2/3 skodelice moke, 
  • 1/3 skodelice želodove moke, 
  • malo svežega čilija, drobno na sesekljanega (namesto svežega čilija lahko uporabite kajensko papriko), 
  • sol, 
  • mleta kumina, 
  • 2/3 skodelice naribanega sira, 
  • 3 ali 4 žlice zmehčanega masla, 
  • 1 žličko gorčice, 
  • 1 jajce, 
  • 5 ali 6 žlic mrzle vode, 
  • nekaj kapljic olivnega olja.


2. Priprava:

  1. Moko, želodovo moko, sol, malo sesekljanega čilija, kumino in nariban sir damo v skledo. 

  2. Dodamo zmehčano maslo in ga z rokami vtremo v omenjene sestavine. 

  3. Dodamo jajce zmešano z gorčico. 

  4. Na koncu dodamo 5 ali 6 žlic mrzle vode. Testo dobro pregnetemo.

  5. Testo naoljimo z nekaj kapljicami olivnega olja, pokrijemo in za eno uro postavimo v hladilnik.

  6. Ko testo vzamemo iz hladilnika, ga na malo pomokani površini razvaljamo na 3-5 milimetre debelo. 

  7. Izrežemo palčke z pizza nožem in jih položimo na peki papir.  

  8. Pečemo v ogreti pečici pri 200°C približno 7 do 10 minut. 

  9. Počakamo, da se ohladijo. Ponudimo jih lahko samostojno ali z različni namazi.


Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com