Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Želodova pita z orehi in jabolki

5 oktober 2017, 18.36
Pozdravljeni,

tokrat smo pripravili želodovo pito z orehi in jabolki.

Želodova pita z orehi in jabolki

1. Sestavine za testo:

  • 125 g moke, 
  • 125 g želodove moke, 
  • 125 g masla, 
  • 115 g sladkorja, 
  • zavitek vanili sladkorja, 
  • ščepec soli, 
  • 1 jajce.


2. Sestavine za nadev: 


  • 280 g orehov, 
  • 50 g masla, 
  • 125 g sladkorja,
  • 2 rumenjaka, 
  • 2 beljaka, 
  • malo cimeta, 
  • naribana lupina 1/2 limone, 
  • 2 žlici kisle smetane,
  • cca. 4 jabolka.


3. Priprava:

presejemo obe moki, dodamo na koščke narezano maslo, ki ga z rokami vtremo v moko. 

Na sredi zmesi naredimo jamico, vanjo damo sladkor, vanili sladkor, ščepec soli in raztepeno jajce ter zamesimo testo. 

Nato testo pustimo počivat približno eno uro na hladnem. 

Nadev pripravimo tako, da maslo, sladkor in rumenjake penasto umešamo, nato dodamo cimet, limonino lupino, kislo smetano, orehe in na koncu še sneg iz beljakov

Uležano testo nadevamo z orehovim nadevom in na vrh položimo še jabolka, ki jih lahko po želji posipamo s cimetom. Pečemo v ogreti pečici na 200°C cca. 20 minut.

Ohladimo in postrežemo 🥮
 

Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun, 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun, 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun, 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun, 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar, 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com