Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Prežganka 🥣 z želodovo moko.

10 november 2022, 9.00
Pozdravljeni,


jutri je, 11.11.2022, kar pomeni martinovanje 🥂.

Morda se vam bo, zaradi tega, prilegla prežganka.

Prežganka je juha, ki nas pogreje in uredi prebavo.


Prežganka z želodovo moko

Priprava prežganke je hitra in enostavna. Zanjo bomo potrebovali max. 10 minut.

Čisto osnovni recept vsebuje: maščobo, moko, vodo, sol in jajca.

Seveda pa so se iz tega razvile številne različice te juhe.

Recept za prežganko🥣 z želodovo moko 👌.


1. Sestavine:

  • pol žlice masla,
  • žlica pšenične moke,
  • žlica želodove moke,
  • kumina (mleta in cela),
  • ščepec soli, 
  • ščepec popra,
  • dobra 2dcl vode,
  • 1 (manjše) jajce,
  • peteršilj za posip.


2. Priprava:

  • V loncu razpustimo maslo. Nato potrosimo žlico pšenične moke in žlico želodove moke, ki ju na šibkem ognju med mešanjem popražimo. (Vendar pazimo, da ne zažgemo‼)


  • Postopoma prilivamo vodo ter nenehno mešamo, da se stopijo vse grudice. Po okusu začinimo s soljo, poprom in kumino (mleto in celo), in juho kuhamo nekaj minut, da zavre.


  • V skodelici dobro razžvrkljamo jajce in ga med nenehnim mešanjem počasi zakuhamo v vrelo juho. Kuhamo še 1 - 2 minuti, da jajce zakrkne, potem pa lonec odstavimo.


  • Prežganko serviramo v globoke krožnike in potrosimo malo sesekljanega peteršilja.


Pa dober tek 😋.



Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉.


Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out
certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com