Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Prežganka 🥣 z želodovo moko.

10 november 2022, 9.00
Pozdravljeni,


jutri je, 11.11.2022, kar pomeni martinovanje 🥂.

Morda se vam bo, zaradi tega, prilegla prežganka.

Prežganka je juha, ki nas pogreje in uredi prebavo.


Prežganka z želodovo moko

Priprava prežganke je hitra in enostavna. Zanjo bomo potrebovali max. 10 minut.

Čisto osnovni recept vsebuje: maščobo, moko, vodo, sol in jajca.

Seveda pa so se iz tega razvile številne različice te juhe.

Recept za prežganko🥣 z želodovo moko 👌.


1. Sestavine:

  • pol žlice masla,
  • žlica pšenične moke,
  • žlica želodove moke,
  • kumina (mleta in cela),
  • ščepec soli, 
  • ščepec popra,
  • dobra 2dcl vode,
  • 1 (manjše) jajce,
  • peteršilj za posip.


2. Priprava:

  • V loncu razpustimo maslo. Nato potrosimo žlico pšenične moke in žlico želodove moke, ki ju na šibkem ognju med mešanjem popražimo. (Vendar pazimo, da ne zažgemo‼)


  • Postopoma prilivamo vodo ter nenehno mešamo, da se stopijo vse grudice. Po okusu začinimo s soljo, poprom in kumino (mleto in celo), in juho kuhamo nekaj minut, da zavre.


  • V skodelici dobro razžvrkljamo jajce in ga med nenehnim mešanjem počasi zakuhamo v vrelo juho. Kuhamo še 1 - 2 minuti, da jajce zakrkne, potem pa lonec odstavimo.


  • Prežganko serviramo v globoke krožnike in potrosimo malo sesekljanega peteršilja.


Pa dober tek 😋.



Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉.


Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024

                                                                                          Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com