Skip to main content
Želod.Si - Želodova kava, Želodova moka
                                                                                                                                  Želodova knjižica 📔 z Recepti in Namigi TUKAJ!!
  • Domov
  • E-novice 📰
    • Top 7 kavnih nadomestkov za mrzle dni
    • V letu 2024
    • V letu 2023
    • V letu 2022
    • V letu 2021
    • V letu 2020
    • V letu 2019
    • V letu 2018
    • V letu 2017
    • V letu 2016
  • Želodova kava
    • Sestavine v želodovi kavi
  • Želodova moka
  • Recepti in namigi
  • E-trgovina 🛒
    • Splošni pogoji
    • Varstvo osebnih podatkov
    • Plačilo
    • Dostava in poštnina
  • Prodajna mesta
  • B2B
  • Kontakt

Želodovi valentinovi piškoti

14 februar 2019, 19.36
Pozdravljeni,


danes je Valentinovo, zato sem pripravila želodove valentinove piškote.

Želodovi valentinovi piškoti

1. Sestavine:

  • 230g moke, 
  • 80g želodove moke, 
  • 100g sladkorja, 
  • zavoj vanili sladkorja, 
  • 130g zmehčanega masla, 
  • 1 jajce, 
  • 1 rumenjak, 
  • 3 žlice mleka, 
  • 3 žlice polnomastnega jogurta.

Za glazuro porebujemo: 

  • 1 beljak, 
  • cca. 250g sladkorja v prahu, 
  • žlica limoninega soka, 
  • jedilno barvilo ali barvni kristalčki za posip.

2. Priprava:

1. v večjo skledo presejemo moko. 

2. V manjši skodeli želodovi moki dodamo tri žlice mleka in dobro premešamo, da zdrobimo grudice. Nato želodovo moko dodamo v večjo skledo k presejani moki. 

3. Dodamo sladkor in vanili sladkor. V sredini naredimo manjšo jamico v katero dodamo najprej celo jajce in rumenjak, maslo in tri žlice polnomastnega jogurta. Vse sestavine dobro pregnetemo, da se med seboj povežejo. 

4. Testo nato vsaj za dve uri, lahko pa tudi več, postavimo v hladilnik. 

5. Ko je testo ohlajeno, ga v manjših kosih jemljemo iz hladilnika. Testo razvaljamo na debelino od 3 do 4mm in izrežemo piškote v obliki srčkov, ki jih nato polagamo na pekač obložen s peki papirjem. 

6. Piškote pečemo v razgreti pečici na 180°C od 9 do 10 min.


Ko so piškoti lepo zapečeni, jih okrasimo z glazuro. Glazuro smo pripravili tako, da smo zmešali beljak, sladkor in limonin sok, na koncu smo dodali rdeče barvilo.


Želim vam prijetno sladkanje ter lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena


Nedavne objave

  • Hranilna in fitokemična sestava želoda
    27 jun., 2024
  • Obnovljena zaloga želodove kave v Sewa Maribor
    20 jun., 2024
  • Vpogled v protimikrobni potencial ekstraktov želoda
    13 jun., 2024
  • Dobro je vedeti. Razlika med slovensko in turško želodovo kavo.
    6 jun., 2024
  • Teden gozdov 27.05 do 02.06.2024
    30 maj, 2024
  • 25. maj Svetovni dan ščitnice 🦋
    23 maj, 2024
  • Želodova moka ponovno dobavljiva
    14 mar., 2024
                                                                                           

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-novic, ne zapuščajte strani brez klika »»» Prijava

Košarica

Košarica je prazna.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out
certifikat naše najboljše za želodovo kavo in želodovo moko
Copyright 2016 - 2024.  All rights reserved.  
 Želod.Si, Irena Ekart s.p,  Obrežna ulica 1, SI-2000 Maribor  
e: [email protected], www.zelod.si 
www.acorncoffeeflour.com